DONDERDAG 30 JUNI 2022 – 19 uur

Openingsreceptie: DE ZOMER VAN BAARLE – Editie 2

Cultuurcentrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Nassau, Nederland, +31 13 507 82 33, +32 14 699 326, info@cultuurcentrumbaarle.eu

Ook de zomerse tentoonstelling “KLEUREN MET LETTERS EN SPETTERS” van Celle Vanhaverbeke, kunstenaar en Vincent Noordman, dichter wordt dan geopend. Die loopt dan van 1 juli tot 30 september 2022.

OPENING OP 30 JUNI OM 19 UUR

Kunstenaar Celle Van Haverbeke uit Merksem verdiende zijn sporen met zijn bekende Antwerpse en Gentse gezichten. Als grafisch vormgever schildert Van Haverbeke als een zeefdrukker en brengt kleur per kleur aan, waarbij het uitpuren of teruggaan naar de essentie cruciaal voor het ontwerp is. De schilderijen van de Merksemenaar zijn snapshots in heldere kleuren omdat kleur in het leven volgens Van Haverbeke heel belangrijk is, “want er is te veel grijs in het dagelijks leven”.  Celle Van Haverbeke is actief lid van de cultuurraad in Merksem bij Antwerpen en organiseert om de twee maanden het Merksems Artiesten Cafe. Als kind kreeg hij het artistieke mee van zijn ouders en grootvader. Celle Van Haverbeke creëert dagdagelijkse beelden met een impressionisten trekje en veel kleurbereik, door zijn eigen zeefdruktechniek.

Naar de art collectie van Celle Van Haverbeke (Saatchi Art)

Vincent Noordman is een rijmdichter en een echte Citroën-fanaat. Hij beschouwt al rijmend de wereld. Vincent laat zich deze keer inspireren door de schilderijen van Celle en maakt nieuw werk. De meeste van z’n rijmgedichten vind je op deze website.